Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2017 18:40 - Ангелина Иванова: ОПИТВАМ СИ ДА СИ ОТГОВОРЯ НА ЕДИН ВЪПРОС – ПОЗНАВАМЕ ЛИ ЩО Е ТУЙ НЕЩО МОРАЛ
Автор: ruslana111 Категория: Новини   
Прочетен: 1408 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 04.02.2017 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageС най-добри чувства от известно време наблюдавам работата на един млад човек,

 

който несъмнено би желал някой ден да стане журналист. Дано му се получи. Някога.

Несъмнено този млад човек има нужния чар, за да получи подкрепата на немалко силни люде на деня, на немалко финансово стабилни люде на общината.
Озадачава ме обаче следното.
Обикновено духът на младите е да вървят устремно напред и нагоре, да търсят себе си, да реализират собствения си облик. Какво се случи в Троян обаче?
След като от години в Троян излиза електронна медия с името„ТроянЪт“, на пазара (не само на пазара на медийни продукти, но и на троянския Четвъртък пазар) се появи лъскав вестник, безплатен, със същото име.
Така стоят нещата и с още една троянска медия. След като с труд и упоритост във виртуалното пространство се утвърди новинарският уебсайтИнфоТроян, във фейсбук се появи „огледално“ ТроянИнфо.
След като от години познаваме ловешкия хартиен и електронен(Lovech press info) вестник „Ловеч прес“, във виртуалното пространство се появява Lovech Press com.
Явно съм много старомодна, щом се смущавам от подобни неща.
Да, краде се. Да, краде се интелектуален труд и това говори както за творческа безпомощност и журналистическа некомпетентност, така и за злоумисъл и лошавина.
Тревожи ме обаче нещо друго (защото вярвам, че момчето ще порасне и ще спре с лошите дела).
Тревожи ме въпросът – защо.
Защо едни наистина интелигентни хора, успешни и почтени бизнесмени, много от тях и с вкус към политическа дейност на разни нива, са приели и подкрепят един дребен мошеник и шмекерджия. Това са умни, достойни хора. Това са стожери на бъдещето на нашата малка общност. Нима това е единственият млад и надежден човек? Вярвайте ми, в Троян има много умни и способни млади хора – сини, червени, зелени, червено-черни и каквито ви хрумне. Образовани, кадърни. Със сигурност ако не повече, то поне толкова способни.
Защото човек не може да е частично почтен… Или непочтен.

А за тези, които не са запознати с нашите троянски интрижки, нека поясня.
Вестникът „Ловеч прес“ (хартиен и електронен) се издава от един великолепен журналист-професионалист, Милко Недялков. Това, което се промотира като част от новата медийна група Троян прес (или нещо подобно), е просто кражба с подменяне наедно .info с .com. Така, както във Филиповци произвеждат маркови дънки по 10 лева и тениски BeneLton.
Същата е хватката и с „ТроянЪТ“. Леко ни хързулнаха, че гланцираният подлистник с обяви, наречено „вестник“, е наследник на медията „ТроянЪТ“. И, използвайки пословичното трудолюбие на списващите „ТроянЪт – всичко за Балкана“, просто ограбиха почтените журналисти – морално и фактически.
ИнфоТроян също има свой облик на пазара на троянските медии. Със стил и елегантност той ни представя живота в общината по един сдържан и интелигентен начин. Новините се подчиняват на общата визия на екипа е съдържанието е възхитително цялостно като излъчване и послание. За Троян Инфо можем да кажем само едно – хората, които стоят зад него владеят възловите компютърни команди –копи + пейст.
Така стоят нещата.
В Троян.

Ангелина Иванова




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. tres1 - На въпроса ЩО Е ТУЙ НЕЩО МОРАЛ
03.02.2017 19:33
Преведено, ретранслирано, копирано, недоразбирано на съвременния български /който едва ли има много общо с българския/ означава мор за всички. По иновативно, креативно, релевантно, импозантно, априори кумулативно обяснение не найдох !
цитирай
2. bojo12345 - Някои са оперирани от чувството за морална отговорност!
03.02.2017 19:52
Като пример да посоча Бат Бойко и цялата негова най-близка група от вече бившите му министри ,да не говоря за госпожа Цецка цачева!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ruslana111
Категория: Новини
Прочетен: 794854
Постинги: 321
Коментари: 86
Гласове: 345
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031