Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2012 08:48 - Надеждата крепи
Автор: ruslana111 Категория: Други   
Прочетен: 2826 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 07.09.2012 22:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                 Синята пеперуда..image
Тя се среща в Централна и Южна Америка и някои части на Мексико. Достига до 13-14 см размах на крилете. 

    Току що свърши филма по БНТ 2 за "синята пеперуда морфо".И ме накара да се замисля.За човешкият живот .Разбрах,че той е написан по истинска история.
  За мен този филм е много силен .Емоционално.Всеки ще каже ,че е свършил като на филм.Да но тук финала на филма беше апотеоз на силата на човека,да помогне на друг.Да забрави своите проблеми ,болежки,проблеми 
   Ако се позамислим ,ние вглъбени в нашите си неща,пропускаме други .Представете си, че ако на нас ни помогне някой инвалид  или с тумор..Ще се изсмеете нали?.А не бива..така на този човек сме му дали още един шанс да живее.И махайки за момент мислите си как да оцелеее,той по този начин изчиства отрицателната енергия от душата су и прелива с положителна.
     image
    А синята пеперуда  ...тя като "Бялата лястовица"на Йовков. Има ли е?
        Бялата лястовица, която се появява на сто години веднъж, носи изцеление на болните. /Синята пепруда  също./Те символизират надеждата, рядкото и появяване, особената и окраска /бялото винаги се свързва с представите за доброто/ - разкрива драматичната съдба на човека, който не намира спасение от злото в света и е принуден да го търси в невероятното, в чудото. Те есасимвол на човешката надежда, на светлото начало в живота.
Не можем да живеем без Вяра,Надежда и Доброта!Те са нашата „бяла лястовичка”или"синя пеперуда/ морфо/,към които е устремено цялото ни съзнание,целият ни живот!
 Човекът не живее само своя собствен живот- той живее за своето семейство, за цялата човешка общност.
   
  Аз вярвам, че съществуват  и бялата лястовичка  и синята пепруда - символ на надеждата и чистотата на душата! Надеждата умира последна и трябва да бъдем силни. Винаги вярвайте само и единствено на себе си и на сърцето си!

Аз винаги съм се стремяла именно към тези три неща- да вярвам, да се надявам и да обичам! И ще продължавам да вярвам и да се надявам, че все по-малко мъка ще има по света. И може би ключът към всичко това е обичта! И както Йовков е казал: “С мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго- любовта между хората.” Затова нека се обичаме.
Дори животът да отрича чудото, ние хората винаги ще вярваме в него, защото то ни прави хора. И пак в нас – хората - е ключът към изцелението и щастието, т.е. бялата лястовица е в самите нас – вярваме ли в нея, значи я има.    
Имат ли  днес  синята пепруда или бялата лястовичка такова вълшебно действие,според вас?
  


                   
ваша : Русланаimage

     






Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - pipinana
02.09.2012 09:36
BOKO , az viarvam na sarcdeto si , a to mi kazva 4e teb obi4am liubov moia , Tova cvetove, tova deinosti koito da ni razdeliat v li4en plan ??? Obi4am te i teb si 4akam za d a si spodelim realnia jivot dokrai ,,,,v li4nite si dni , Celuvam te mili
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ruslana111
Категория: Новини
Прочетен: 798325
Постинги: 321
Коментари: 86
Гласове: 345
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930