Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2012 19:08 - Фоторазказ породен от"Мигът на спомена"/Мария Герасова/
Автор: ruslana111 Категория: Други   
Прочетен: 1815 Коментари: 0 Гласове:
0



                image   
                                                                  image  

“Кога беше това? Може би тогава, когато птичето ято отлиташе на юг! Или в онази жълта есен, когато листата падаха и мойта съдба вървеше към своя залез!” – така си мислеше Валя, крачейки бавно по шумния булевард. Край нея преминаваха хора, а тя, сякаш беше престанала да ги вижда.
                                        image
                                     imageimage
Годините се нижеха една след друга и образуваха плетеница на времето. Тя си спомни онова безгрижно дете, което подскачаше весело и чуруликаше с напевното си гласче, песничката за “Зайченцето бяло”. Майка му го гонеше с паничка в ръка, където попарката с бобената чорбичка подканяше гладното му стомахче. И то с искрящи очички я грабаваше от ръцете й и с малките си пръсчета бръкваше в чинията, за да си похапне от вкусната бобена чорбичка, която майка му Керана така вкусно приготвяше. И сега, Валя почувства как вкусната бобена чорбичка се стичаше по гърлото и дразнеше апетита й. Стана и толкова хубаво, че й идеше да запее с цяло гърло. Но това беше само едно мигновение.Едно усещане за нещо мило, което беше изпълнено с много трепет и усмивка на детското й личице. Не, то не беше изчезнало от нея. Онова, детското, запази в себе си. Беше щастлива, че тя все пак е онази, Валя, пред която светът се разкриваше с цялата си красота. Идеше й пак да припне из двора с градината и цветята, а те да се поклащат от нейния поглед, и да я приветстват с “Добре дошла при нас!”
                   image
                          image 
Няма я вече градината с цветята. Тя се омъжи в града за Пегьо и заживя в панелния апартамент, в който липсваше онзи чист въздух от диханието на тревите по поляните, от багрите на цветята, от песента на птиците в близката горичка. Дърветата се полюшкваха и от песента на вятъра очите й леко се притваряа. Това беше едно вълшебство, което я опияняваше. И Валя политваше с детската си мисъл в онова приказно царство, което се наричаше Любов. То сияеше, цялото обляно в светлина и я обсипваше, а тя влизаше през вратата, където я чакаше приказния принц. Той я обгръщаше в своята прегръдка, нежно я целуваше, гледаше я право в очите и казаваше “Обичам те, с цялото си сърце и душа. Ще дойдеш ли при мен, в моето царство?”А тя се гушкаше в гърдите му, и с нежен поглед отговаряше:”Да. Защото, аз обичам Любовта. Обичам нейния шепот, нейната нежност и искреност. Затова е Любов. Да бъде обичана.”
                           image
Мигновението изчезва. Тя пак живее в панелния апартамент. В царството на Сивото ежедневие. И сега е всред онази тълпа от хора, която не знае за къде бърза и още малко да се сблъска във витрината на остъкления магазин, изпълнения със стока от втора ръка. Такъв беше светът на Валя. Но тя си остана за винаги онова момеченце, на което усмивката не изчезваше от лицето й. Оново добро дете, което даваше любовer на хората около себе си и ги правеше щастливи.
                                       imageimage
    20 ч.23.07.2012 г                                                                                                                     Мария Герасова       

    Публикувала ваша:                                                                                                                                  
Руслана 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ruslana111
Категория: Новини
Прочетен: 794600
Постинги: 321
Коментари: 86
Гласове: 345
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031